21-04 Trio med rot

En del av Pust i Bakken prosjekt av Gabriella Kinde.

Trio med rot

«Trio med rot» er en samling av 3 vanlige kjøkkenstoler som er dekorerte i glade og uvanlige fargekombinasjoner. Hver stol har sin historie og fortelle. Den oransje med gamle blonder og sommerfugler på gir et voksent, kvinnelig preg, nesten litt «bestemor»-aktig. Den mørkeste stolen med håndavtrykk og refleksbånd gir et noe maskulint preg. Kanskje det er en stol som har blitt brukt til malerjobber? Den lyseblå stolen med konglene bak og et rosa armbånd med pigger rundt det ene benet, har et mer ungdommelig preg.

Ved Atelier Austmarka høsten 2021 var stolene plasserte rundt en knallrosa rot. På skiltene som pekte i alle retninger sto det «der» og på stedsskiltet øverst sto det «her». Tanken med dette var for å illustrere at vi ofte er et annet sted i hodet enn vi er rent fysisk. Ønsket mitt var på en leken måte å få folk til å stoppe opp og være mer tilstede i seg selv et lite øyeblikk.

Pust i bakken

«Pust i bakken» begynte som idé allerede på høsten 2017, da jeg vandret mye langs enkelte stier bak Gaiasenter i Alvdal. Det var, og er fortsatt flere som benytter seg av disse stiene og grusveien og som synes at de bratte bakkene kan være en utfordring. Men så er det jo sunt for kroppen å utfordres litt og å komme seg ut i naturen.

Tanken med stolene, og etterhvert andre sitteobjekter, er å skape overraskelser, lekenhet og glede langs veier og stier i turområder, lokke folk til å gå bare litt lenger, og å faktisk kunne tilby noe praktisk – et sted å sette seg ned, ta en liten hvil og få igjen pusten – i bakken.

Stolene er temporær kunst og blir kun stående på hvert sted en kort periode om gangen. På denne måten skjer det en bevegelse i hva folk opplever. Etter min mening øker dette nysgjerrigheten og den barnlige gleden vi alle bærer i oss.

Hvem vet, kanskje andre lar seg inspirere til å følge opp med sine egne kortvarige installasjoner?

Scroll to Top